10 Aralık 2014 Çarşamba

Çikolatalı Muzlu Krep


  • 1 adet iri yumurta
  • 1,5 çay bard.içme suyu
  • 1 çay bard.un
  • 1/2 çay bard.pudra şekeri
  • 1 yemek kaş.dolusu kakao
  • 1 paket vanilya ( isteğe bağlı )
  • 4 tane muz
  • Hazır çikolata sosu
Çikolatalı Muzlu Krepin Yapılışı :
► Arkadaşlar muzlu çikolatalı krep sarmamız için öncelikli olarak yumurtamızla  suyumuzu iyice çırpıştırıyoruz.
► Daha sonra içine pudra şekerimizi ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz
► Sıvı karışımımıza unumuzu, kakaomuzu ve vanilyamızı ekliyoruz. Pürüzsüz bir karışım olana dek karıştırmaya devam ediyoruz. Topak olmamasına gayret ediyoruz.
► Yanmaz tavada yağ koymadan (şayet tavanız yanmaz değilse azcık sıvı yağ koyuyoruz) Kepçe yardımıyla ortasına koyuyoruz ve yanlamasına tuta tuta tüm tavanının zeminini kaplamasını sağlıyoruz. Göz göz olduğunda ise spatula yardımı ile ters çeviriyoruz
► Sonrasında pişen kreplerimizi bir tabağa koyuyoruz. Muzlarımızı uç kısmına koyup rulo yapıyoruz.

► Daha sonra parmak kalınlığında dilimleyip servis tabağına alıyoruz. Hazır çikolata sosunu çay kaşığı yardımıyla dilimlerin üzerine döküyoruz. Afiyet olsun…
Tarif : Oktay Usta Çikolatalı Muzlu Krep

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder